Industrieel ontwerp - 20 coole DIY meubels gemaakt van waterleidingen met een industriële look

Versleten staal, hout met patina en ongepleisterde muren - dat is industrieel design voor ons. We laten je zien hoe je de fabriekse charme en het stedelijke New Yorkse loftgevoel in je huis kunt nabootsen. Oog voor detail maakt het verschil: natuurlijke materialen zoals hout of kurk en het contrast met lichtgekleurde achtergronden versterken de stijl. In deze post vind je 20 inspiraties met meubels gemaakt van waterleidingen en smeedbaar gietijzeren beslag in een industriële stijl - en misschien kunnen we jou daar ook wel mee helpen!



Het materiaal waarvan meubeldromen worden gemaakt: De Ruwe stalen buizen met zwarte coating van pamo.design. Daarmee kun je gemakkelijk je eigen meubels ontwerpen. De eenvoudige, rauwe uitstraling van de stalen waterleidingen kan worden gecombineerd met lichte, zachte kleuren, maar ook met individuele accessoires zoals stationsklokken, rustieke meubelstukken, oude fruitkisten of antieke reclameborden. Er zijn geen grenzen aan de verbeelding!




De open plank in de eetkamer krijgt dat speciale iets door de waterleidingen. Ergens tussen landelijke stijl en Scandinavisch design in, met veel donker hout op een witte achtergrond, komen het jaren 80 glaswerk, de metalen kandelaars en de lei-look borden goed tot hun recht. Het gaat om het oog voor detail.




Ook hier ontmoet een moderne look vintage. Je vindt er de elementen hout, metaal, witte achtergrond en gelabelde decoratieve voorwerpen zoals reclameborden. Kopjes, vazen of bloempotten van porselein zijn ook een ideale aanvulling. De doorzichtige glazen met koffie en suiker en de oude, handbediende koffiemolen geven een gevoel van thuis. Geen hok, maar gewoon heel gezellig! Wie houdt hier niet van een kopje koffie?




Het bekijken van deze kleine open wandplank van waterleidingen en beslag van smeedijzer brengt ons echt op veel meer ideeën. Hoe gaaf zou het zijn om de plank "af te maken" met een antieke kraan erop? Hieruit blijkt ook hoe goed apothekersflessen passen in het vintage ontwerp van de industriële meubels. Om "binnen te sluipen", denk je niet?




Een paar jaar geleden gingen wij (Mona & Paddy) op zoek naar een bijzondere garderobe-oplossing . We houden van de industriële stijl en pakken die ook graag zelf aan. Dus het idee om zelf een kledingstang te bouwen van waterleidingen en smeedbare gietijzeren fittingen bleef bij ons hangen. Uiteindelijk was het allemaal niet zo gemakkelijk, maar we hebben het gedaan. Op onze blog kun je een uitgebreid artikel vinden over het maken van de Kim II kledingroede.




Gewoon cool en meer dan alleen decoratie: deze lamp in steampunkstijl.




Je hoeft geen vakman te zijn om zelf meubels op maat te bouwen van waterleidingen. Alles wat je nodig hebt voor je individuele doe-het-zelf meubel van waterleidingen kun je kant-en-klaar in onze winkel kopen: Fittingen, waterleidingen en toebehoren. En dan gaat het net zo snel als in deze video - dat beloven we! Overigens: Je kunt pamo meubels 100 dagen testen. Als je besluit dat jullie twee niet perfect bij elkaar passen, stuur je het gewoon terug. Geen enkel risico! Superpamofragilisticexpialidocious!




Waar, als het niet in de badkamer is, komen waterleidingen tot hun recht? In combinatie met zachte en lichte tinten als turquoise, oranje of beige passen ze perfect bij deze interieurstijl. Groene planten zoals cactussen, vetplanten of hangplanten maken de kamers levendiger en geven ze een bijna mediterrane stijl. Je eigen chill-out lounge!




Dacht je dat industriële vormgeving en technische snufjes niet echt samengaan? Modern en vintage. Als je creatief bent, zul je oplossingen vinden!




Dit schoenenrek is echt vintage. En toch precies goed voor moderne schoenen. Voor iedereen die de plank ook wat moderner wil: het geheel kan natuurlijk ook uitgevoerd worden met licht hout en licht staal. Het is aan jou hoe je het wilt hebben!




Wow, dat is een tafel! Het is ook gemakkelijker dan je denkt om een tafelonderstel in industriële look te maken met onze losse onderdelen en natuurlijk is het aanpasbaar. Zeker een meubelstuk waar je vrienden jaloers op zullen zijn.




Met een zeker gevoel voor design kunnen meubels in moderne stijl ook gecombineerd worden met industrieel design, landelijke stijl, Scandinavisch design en zelfs westers. Rotan meubels, gevlochten manden, zwart-wit foto's en draadframe stoelen zijn klassieke elementen in deze eetkamer in vintage-stijl. Mega blikvangers als je het ons vraagt!




Doordachte upcycling: de achterwand in deze keuken is gemaakt van oud pallethout en is bijzonder gaaf. De buizen op de keukenplank zijn ook geschikt om kopjes met handvatten of gebruiksvoorwerpen zoals spatels aan op te hangen. De oude, koperkleurige buitenlampen maken het plaatje compleet. Dankzij het lichte uiterlijk van het werkblad past ook de vaatwasser er gemakkelijk in. DIY upcycling - trendy en duurzaam.




Het klassieke en toch individuele: de eenvoudige boekenkast van sloophout, waterleidingen en smeedijzeren beslag.




Modeboetiek met een industriële look - ze moeten zich hebben laten inspireren door de meubels met onze individuele stukken! geïnspireerd door onze meubels! Wat zij kunnen, kun jij ook!




Vintage stijl badkamer plankje. Als je zwarte waterleidingen gebruikt, is het ook een goed idee om donkere schroeven te gebruiken. Terug naar de eenvoud, een motto van veel mensen momenteel.




Ruw gips, bakstenen, oud hout en een waterleiding - klaar is een echt coole toiletpapierhouder in industrieel ontwerp. En het mooiste: je kunt het zelf maken :)




De aansluitingen van de waterleidingen kunnen ook gebruikt worden als bloempot voor een Tiny Garden. Ook planten die maar weinig water nodig hebben zijn hier gelukkig. Dat is pas een cool idee!




Deze kunstige vintage plank in de slaapkamer heeft eindelijk genoeg ruimte voor alle dingen die er gewoon moeten zijn: Vondsten van uitstapjes samen, kaarsen voor romantische avonden, een pak tissues, boeken, planten, een oude globe, foto's van vrienden, .... Een echte schat!




Ons eerste en favoriete meubelstuk van waterleidingen: de KIM II kledingroede door ons label pamo-ontwerp. Biedt veel ruimte, past dankzij de strakke stijl bij verschillende stijlen en is toch individueel. Eenvoudig te monteren, verkrijgbaar voor een betaalbare prijs voor iedereen en in absolute topkwaliteit. Wat wil je nog meer? Kim II en vele andere kledingstangen van waterleidingbuizen in industrieel ontwerp, evenals de losse onderdelen voor jouw individuele project zijn te vinden in de pamo shop, neem gewoon een kijkje!