Kleiderschrank Alternative
Author

Patrick Block ist Gründer von pamo. und liebt Interior Design, rustikale Gestaltung und die technische Umsetzung von einzigartigen Möbelstücken.

De typische garderobesfeer misstaat vaak, en niet alleen in kleine woonruimtes. De klassieke kledingkast straalt ook een onaangename flair uit in open woonkamerconcepten. Je favoriete stukken komen dan immers niet echt tot hun recht en verdwijnen vaak in de diepte van het monster.

Ben je de saaie woonkamersfeer en rommelige stapels kleren zat? Dan heb je dringend een alternatief nodig voor de conventionele kledingkast!

In deze gids hebben we stijlvolle ideeën en helpende tips voor je op een rijtje gezet om je te helpen het juiste garderobe-alternatief voor jou te vinden.

Welke alternatieven voor een garderobe zijn er?

Kleding opbergen zonder kledingkast is bijna ondenkbaar voor oudere mensen. De klassieke kledingkast hoort immers bij het leven.

Dit was zeker het geval in de tijd van mijn oma. Maar tegenwoordig zijn er talloze alternatieven voor de kledingkast die er geweldig uitzien, ruimte besparen en ook nog eens je favoriete kleding in de spotlight zetten. Ben je klaar voor praktische en stijlvolle kastvervangende ideeën?

Slimme tips & inspiratie voor open kledingkasten

Voor wie niet helemaal kan of wil breken met het oude garderobeconcept, zijn garderobekasten zonder deuren een goed compromis. Schroef gewoon de deuren uit de oude kledingkast en knap het hout op.

Maar voordat we overgaan op meer originele ideeën over het onderwerp "kledingkast zonder deuren", moet u zich bewust zijn van het volgende:

  • Net als een conventionele kledingkast nemen deze open kasten veel ruimte in beslag en zijn daarom niet geschikt voor kleine kamers.
  • Kasten zonder deuren creëren ook snel bergen wasgoed die tijd kosten en op je zenuwen werken.

Daarom zijn wij bij pamo. een open garderobesysteem ontwikkeld dat niets te wensen overlaat. Gordijn omhoog voor PELLE METAL.

Dit open kastsysteem heeft maar één ding gemeen met de conventionele garderobe: de naam. En dat is het al. Want PELLE METAL is een doordacht en innovatief alternatief voor de conventionele kledingkast.

Dankzij de unieke materiaalsamenstelling van waterpijpen en fittingen van smeedbaar gietijzer ziet dit ruimtewonder er geweldig uit. Je kunt hier al je favoriete kleren ophangen en ze altijd in het zicht hebben.

Jouw broeken, truien en schoenen komen ook goed tot hun recht op de in hoogte verstelbare metalen planken. .

Wil je meer weten over het op maat gemaakte alternatief voor een kledingkast gemaakt van iconische waterpijpen? Neem dan een kijkje op onze blog. Hier vind je meer inspiratie en 20 coole DIY-meubels gemaakt van waterleidingen met een industriële look

Slimme tips & inspiratie voor open kledingkasten

Kleedstang en ladekast: de elegante oplossing 

De mix van kledingroede en ladekast, zoals onze KIM II. Dit idee om een kledingkast te vervangen is ook erg populair geworden. Het gebruik van een ladekast in plaats van een kledingkast biedt veel voordelen:

  • Sokken, ondergoed en T-shirts zijn niet echt geschikt als blikvangers. Ze verdwijnen gewoon in de ladekast.
  • De kledingroede zet je favoriete kleding centraal en zorgt ervoor dat je overzicht houdt.
  • Je slaapgedeelte blijft licht, luchtig en open met het "dressoir in plaats van kledingkast" concept.

Ruimtebesparend en stijlvol: de voordelen van kledingroedes

Kledingroedes zijn niet alleen de perfecte oplossing voor kleine kamers. Het ruimtebesparende kastalternatief geeft ook een grote slaapkamer of kleedkamer een individuele look. Want je wordt niet overweldigd door de kledingkast als je binnenkomt, maar profiteert van de lichtdoorstroomde sfeer.

Je kleren en schoenen zitten niet langer verstopt in diepe lades, maar krijgen de ruimte die ze verdienen. Door je kleding op kleur te sorteren, creëer je niet alleen de sfeer voor de hele kamer, maar kun je ook altijd in een handomdraai de juiste outfit vinden.

Zelfs zware jassen en tassen zijn in goede handen op kledingroedes. Dankzij het uitgekiende ontwerp staan kledingstangen van pamo. zitten rotsvast en trotseren zelfs uitverkoop en Black Friday. 

Conventionele garderobemonsters hebben op een gegeven moment de neiging om overvol te raken met kleding en je verliest je favoriete outfits volledig uit het oog. Met innovatieve kledingroldraagsystemen behoren deze problemen tot het verleden.

Infobox: Want als je je stijl wilt uitbreiden, groeit het alternatief voor de kledingkast gewoon met je mee. Het garderobesysteem KIM I in industrieel ontwerp kan naar wens uitgebreid worden en geeft je creativiteit de vrije loop

U vindt de juiste losse onderdelen hiervoor in onze DIY sectie. Hoe bouw je de DIY kledingroede, hebben we je uitgelegd hier in een video :

 

Garderobekamers worden werkelijkheid: ideeën voor een ruime kleedkamer

Een speciale kleedkamer is het toppunt van echte luxe. Hier komen schoenen en jurken pas echt tot hun recht en voel je je een echte ster. Een onbereikbare droom? Zeker niet!

Omdat elke kamer de potentie heeft om een ruime kleedkamer te worden. Alles wat je nodig hebt is het innovatieve inloopkastsysteem van pamo. CARLSON METALverandert ELKE ruimte in jouw droom.

Het stijlvolle kastreksysteem combineert design met functionaliteit. Dankzij de geïntegreerde opbergruimte is er zelfs ruimte voor manden met je winteraccessoires. .

Over de winter gesproken: Het omslachtige omkleden bij elke seizoenswissel is eindelijk verleden tijd. Want vanaf nu is er genoeg ruimte voor je persoonlijke lente-, zomer-, herfst- en wintercollectie.

Infobox: Omdat het rekkensysteem afzonderlijk kan worden uitgebreid, kun je het volledig aanpassen aan de grootte van de kamer zonder kostbare ruimte te verliezen voor de belangrijkste dingen: Je kleding EN je schoenen. 

En als je een privé modeshow organiseert voor het volgende feestje, kun je gewoon de deur sluiten. De chaos is dan uit het zicht, uit het hoofd. En wie weet heb je de volgende dag weer zin om ruimte te maken voor iets nieuws.

Ontwerp een praktische combinatie van planken en kledingrek

Schappen en kledingrekken -  gaan die samen? Absoluut! De combinatie ziet er niet alleen geweldig uit, maar is ook erg praktisch. Want er is genoeg ruimte voor truien, broeken en schoenen op de planken.

Je kunt hier zelfs sokken en ondergoed opbergen in houten dozen en ondoorzichtige manden. En de rest? Blouses, overhemden en dergelijke hebben voldoende ruimte op het kledingrek om vouwloos te worden opgehangen.

ALVA OAK biedt genoeg opbergruimte voor je favoriete items en brengt de New York loft stijl in je huis. Dankzij het minimalistische design past de hippe combinatie van planken en kledingroedes perfect in elk modern woonkamerconcept.

We laten het je zien hier. 

KKlein hulpje, groot effect: stomme dienaar

Een stomme bediende wordt in de volksmond een bediende genoemd, maar is een echte aanwinst voor alle geslachten. Hij neemt je gedragen kleren 's avonds van je over en houdt ze kreukvrij voor je tot de ochtend - een echte gentleman.

De valet stand is, afhankelijk van de maat, ook geschikt voor langdurige opslag van broeken, jasjes, overhemden en blouses. Het bovenste niveau van je persoonlijke kledingbutler kan worden gebruikt om een paar hangers op te hangen om ruimte te besparen. .

Je kunt eenvoudig je eigen persoonlijke butler maken in slechts een paar eenvoudige stappen. Hiervind je onze stap-voor-stap handleiding. 

Welke mobiele oplossingen zijn het beste voor het opbergen van kleding?

Een mobiele oplossing is ook een uitstekend garderobe-alternatief. Kledingrekken op wielenzijn beproefd en getest. Ze creëren de perfecte symfonie van orde en elegantie en zorgen ervoor dat je je garderobe zelfs mee kunt nemen naar de badkamer.

Kastrekken op wieltjes zijn bijzonder geschikt voor entree voor perfecte garderobe organisatie.

Conclusie

De tijd van traditionele kledingkasten met een rustieke eikenhouten uitstraling is definitief voorbij. Open garderobekasten geven de kamer misschien al een vleugje vrijheid, maar de echte helden zijn kledingrekken in al hun facetten.

De zwarte matte designelementen zijn ruimtebesparend en zorgen voor de beste presentatie en organisatie van je kleding en schoenen. Dankzij de talloze mogelijkheden kun je met dit kastalternatief ook creatief zijn.

Alle buismeubels en kleerstangen van pamo. zijn uitbreidbaar en aanpasbaar aan elke kamergrootte. Dankzij de innovatieve materialen en poedercoating zijn onze kastalternatieven roestvrij, stabiel en krasbestendig!

FAQ

Welke creatieve DIY ideeën zijn er voor garderobe alternatieven?

Er zijn talloze kastalternatieven die wachten om door jou ontdekt te worden. Naast open kledingkasten kun je ook kledingrails combineren met ladenkasten of planken. .

Je kunt deze creatieve doe-het-zelf-ideeën gemakkelijk zelf realiseren. Neem een kijkje in onze Hoe kan ik een kamerscherm gebruiken als kledingopberger?

Een industrieel kledingrek zoals LAS IIIis multifunctioneel. Hij biedt genoeg ruimte voor je garderobe en kan ook worden gebruikt als een stijlvolle ruimteverdeler.

 

Klaar om je huis om te toveren in een stijlvolle oase van welzijn? Ontdek hoe je elke kamer een persoonlijk tintje kunt geven met de juiste interieurideeën en slimme ontwerptips: 

  • Ruimteverdeler-ideeën: Wij tonen de beste ruimteverdeler-inspiraties die perfect zijn voor alle huizen.
  • Donkere meubels combineren: Donkere kleuren zijn on trend & stralen elegantie uit. Wij laten zien hoe je donkere meubels perfect kunt integreren.